Genel Bakış
-
Kuruluş Tarihi 08/09/2018
-
Sektörler Dernek
-
Yayınlanan ilanlar 0
Kurum Tanımı
Biz Kimiz?
Uluslararası Genç Arayış Derneği (UGARD), Kadın, çocuk, mülteci, engelli ve yaşlı gibi sosyal ve ekonomik yönden risk altında bulunan bireylerin insan hakları gereğince toplumsal yaşamın her kademesinde eşit ve etkin biçimde yer aldığı bir toplum yaratmak amacıyla kurulmuştur. Bu doğrultuda kanunların, anayasanın ve uluslararası sözleşmelerin Türkiye’de uygulamaya hakim kılınması için çalışır ve gençleri bu konularda sorumluluk almaları yönünde teşvik eder.
Amaçlarımız Nelerdir?
- Çocukların, gençlerin, mültecilerin, kadınların, yaşlıların, engellilerin ve risk altında bulunan diğer dezavantajlı grupların kanun, anayasa, uluslararası sözleşmeler ve evrensel hukuk ilkelerinden doğan (politik haklar dışındaki) tüm haklarının kazanılması, korunması, kullanılması ve evrensel hukuk normları çerçevesinde geliştirilmesi için hak temelli faaliyetler göstermek,
- Gerçekleştirilen tüm faaliyetler insan haklarının daha iyi uygulanması üzerine temellendiğinden; gençlerin bu konulara ilişkin sorumluluk alma bilincini arttırmak ve sivil toplumda genç katılımı güçlendirmek,
- Dezavantajlı grupların; eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, istihdam, seyahat, ulaşım gibi alanlarda karşılaştıkları ayrımcılık sorunlarını mercek altına almak ve bu sorunların çözümü için gerektiğinde tüm dernek, vakıf, kamu kurum/kuruluşlarıyla iş birliği yapmak ve her türlü iletişim kanalını kullanarak kamuoyu yaratmaktır.
İlke ve Değerlerimiz Nelerdir?
- Temel hak ve özgürlüklere saygılı olmak: Derneğimiz her bireyin hak ve özgürlüklere sahip olduğunu kabul eder ve çalışmalarında hak temelli yaklaşımı esas alır.
- Adil, eşit ve dürüst olmak: Derneğimiz iç ve dış paydaşlarına adaletli ve doğrucu yaklaşır, ötekileştirmeden eşitliği sağlamaya çalışır.
- Her türlü ayrımcılığı reddetmek: Derneğimiz ırk, dil, din mezhep, cinsiyet, cinsel yönelim renk, engellilik, toplumsal görüş vs. ayrımı gözetmeksizin bireysel farklılıkları dikkate alarak her bireye eşit şekilde davranır.
- Antihiyerarşik örgütlenme: Derneğimiz çalışmalarında (idari işler haricinde) ast-üst ilişkisi olmadan tüm üye ve gönüllüleriyle birlikte faaliyetleri eşit koşullarda yürütür.
- Aktif katılım ve kararlılık: Dernek üyeleri faaliyetlerde etkin bir şekilde yer alır ve sorumluluklarını kararlılık ve heyecanla yerine getirir.
- Etkililik: Yapılan her düzeydeki iş, işlem ve eylemin başlangıçta belirlenen hedefe ulaşarak kalıcı sonuçlara neden olması bilinciyle hareket eder.
- Sonuç Odaklı Etkin Çalışma: Dernek, yürütülen her etkinliğin, başlangıçta belirlenen hedef ve performans göstergeleri çerçevesinde olumlu bir sonuca ulaşması için çalışır.
- Bilgiye Erişim ve Saydamlık: Dernekle ilgili her türlü bilgi ve belgenin üyelere açık olması ve üyelerin bu belgelere erişimde herhangi bir sorun yaşamaması için planlama yapılır.
- Sürdürülebilirlik: Dernek bünyesinde yapılan her türlü faaliyet ve proje çıktısı yaygınlaştırılır ve devamlılığı sağlanır.
- Kurumsallaşma: Dernek çalışmaları, geliştirilen temel değer, ilke ve yöntemler çerçevesinde kişi ve gruplara bağlı kalınmaksızın kalıcı ve bağımsız bir yapıyla sistematikleştirilir.
- Etkili İletişim: Derneğin iç ve dış paydaşları arasındaki ilişki, rekabetten uzak bir iletişimle ve gönüllülük bağı esas alınarak sürdürülür.
- Genç Katılımı: Faaliyetler özellikle gençleri hedef alacak şekilde düzenlenir.